Rvdb is ready for you (remotely).
Read here how we deal with the corona virus.

Our work method

Which allows us to get the most out of you

vacancies

hr vacancies

Every year, we talk to more than 2,000 HR professionals, discussing their current interests and position as well as their desired direction of development. We pair these elements with our clients, who are constantly looking for new talent and HR expertise

read more
rvdb selection

traineeships

You cannot become a professional athlete overnight. It requires hard work, and with high ambitions, you can achieve great results. To accomplish your goal, you will need a great team that helps you get the most out of yourself. During our three-year

read more
development

hr development & expertise

Today, companies have a desire to be innovative and agile. Admittedly, they have no choice in turbulent times like these. The need for HR is greater than ever. As an HR professional, you are the driving force behind organisational change.

read more

Looking for inspiration?

Read our articles, blogs and business cases

about rvdb

The perfect place for HR development and employment

Talent development: that is what sets us apart from other HR agencies - and, more importantly, what ultimately makes the customer and ourselves happier. In our view, developing talent is a natural element of HRM. We ensure that the HR professionals whom we work with and talk to always continue to grow, so they can come into their own - regardless of their level, expertise, or role.

read more about rvdb
37
Unfilled vacancies
33.190
Affiliated HR professionals
4.598
Clients
see our vacancies send open application

our 37 HR vacancies

Which require your vision and ambition

HR Integration Manager a.i.

  • Schiphol
  • Tarief ca €85
· · · · · · ·
Onze opdrachtgever is onlangs overgenomen door een bekende Amerikaanse partij. Om de VP HR te ondersteunen om een nieuw HR operating model te implementeren, zoeken wij PER DIRECT voor ca 3 maanden, een HR Integration Manager. Je werkt aan verschillende HR projecten, zoals talent reviews, engagement, HR Processen en data en zorgt samen met de VP HR dat deze goed geintegreerd worden in de verschillende Europese landen. Stakeholdermanagement  en projectmanagement skills zijn key voor deze rol. Daarnaast ben je data-driven en heb je ervaring met projectmanagement methodes zoals Prince en Lean. Heb je ervaring als Projectmanager met overnames/integraties (europese scope) en ben je PER DIRECT beschikbaar? Reageer dan vandaag nog!
WonenBreburg is looking for a

HR Business Partner

  • Tilburg/ Breda
Vacancy image
· · · · · · ·

Als HR Business Partner ga je aan de slag bij WonenBreburg in een enthousiast en ervaren HR-team van 6 professionals. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren, coachen en ondersteunen van leidinggevenden en je HR collega´s bij personele vraagstukken op met name tactisch en strategisch niveau. Concreet betekent het dat je op gestructureerde en planmatige manier ondersteuning biedt bij strategische personeelsplanning, performance- en talentmanagement. Daarnaast werk je aan de continue ontwikkeling en borging van een aantal organisatiebrede thema’s en projecten zoals bijvoorbeeld vitaliteit, onboarding en werkgeluk. In deze uitdagende en gevarieerde rol heb je het organisatiebelang en het individuele belang goed in scope. Je bent verantwoordelijk voor het mede vormgeven en de uitvoeren van het personeelsbeleid met als doel het realiseren van een personeelsbezetting die nu en in de toekomst qua omvang en talenten WonenBreburg in staat stelt haar organisatiebeleid te verwezenlijken .

Je hebt daarbij zowel oog voor vraagstukken met betrekking structuur (organisatiemodel, processen) als cultuur (leiderschap, samenwerking, communicatie, gedrag). Daarnaast ben je op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en weet je deze na te leven volgens de vastgestelde kwaliteitsnormen. Je bent een sparringpartner die over de grenzen van de eigen HR-portefeuille kijkt en actief samenwerkt met leidinggevenden en medewerkers om de organisatiedoelstellingen te bereiken en keuzes buiten het eigen domein uit te dragen.

Solar Monkey is looking for a

Head of People & Organisation

  • Den Haag
  • € 4.500 - € 6.000
Vacancy image
· · · · · · ·

Welkom in de wereld van zonne-energie! Bij Solar Monkey maken ze graag een impact door de overgang naar zonne-energie te versnellen. Dit doen ze door zonne-energie installateurs superkrachten te geven met hun innovatieve software. 'Ons doel waar we voor werken is iets dat we inspirerend vinden; de acceleratie van duurzame energie.'

Momenteel is Solar Monkey actief in 3 landen en staan ze op het punt om hun horizon internationaal te verbreden. Voor hun Den Haag office zijn we op zoek naar een Head of People & Organisation om hun groei doelen te helpen bereiken. Als Head of People & Organization ben je verantwoordelijk voor het aan boord halen van de juiste mensen en het aansturen van een cultuur waarin mensen kunnen leren, ontwikkelen en presteren. 'Wij geloven dat Solar Monkey succesvol wordt als we onze mensen succesvol maken.'

Ben jij op zoek naar een  HR rol in een innovatieve internationale scale-up omgeving? Wil jij deel uitmaken van Solar Monkey's trotse waarden: eager to improve, infinite game, self-empowerment, open communication, one for all, all for one? Lees dan verder en solliciteer direct!

HR Procesmanager a.i.

  • Den Haag
  • uurtarief ca €80 - bruto jaarsalaris ca €80k (met uitstekende benefits)
· · · · · · ·

Onze opdrachtgever, actief in de financiële dienstverlening, is volop in transformatie. HR heeft de ambitie om zich te ontwikkelen in digital HR en een verbeterde employee experience. In de tijdelijke rol van HR Procesmanager creëer je een heldere inrichting van organisatie-en autorisatiestructuren in HR systemen, optimaliseer je HR processen en bouw je aan workflows. Je optimaliseert en automatiseert alle standaard correspondentie. Je maakt zelf HR dashboards, rapportages en stuurinformatie en draagt daarmee bij aan data driven HR management. In deze brede tijdelijke functie (2,5 jaar) werk je, naast Finance & IT, nauw samen met de Programmamanager HR Strategie en Transformatie en de HR Projectmanager Organisatie en Inrichting. Heb je ervaring in digitale transformaties, ben je analytisch sterk en heb je uitstekende kennis van excel? Zoek je een uitdaging waar je je expertise kunt inzetten en echt een verandering kan doorvoeren? Reageer dan snel!

WonenBreburg is looking for a

HR Manager

  • Breda/ Tilburg
Vacancy image
· · · · · · ·

Als HR-manager ga je aan de slag bij WonenBreburg in een enthousiast en ervaren HR-team. Enerzijds ben je bezig met de ontwikkeling en coaching van je team, anderzijds sta je voor de uitdaging de HR-strategie verder te ontwikkelen en uit te dragen. In deze uitdagende en gevarieerde rol is het van belang dat je het organisatiebelang en het individuele belang goed in scope hebt. Je bent verantwoordelijk voor het uiteenzetten van het personeelsbeleid met als doel het realiseren van een personeelsbezetting die nu en in de toekomst qua omvang en talenten WonenBreburg in staat stelt haar organisatiebeleid te verwezenlijken. 
De HR-manager leidt organisatie ontwikkelingen via structuur (organisatiemodel, processen) en cultuur (leiderschap, samenwerking, communicatie, gedrag) en is daarbij verantwoordelijk voor het bewaken en continue verbeteren van het werkgeluk, vitaliteit en de ontwikkeling van medewerkers. Daarnaast heeft de HR-manager een toezichthoudende rol, met name bij het naleven van de vastgestelde kwaliteitsnormen het actief volgen en vertalen van relevante wet- en regelgeving. Verder heeft de HR-manager een rol als onderhandelings-/ gesprekspartner voor de OR en andere belanghebbenden. De HR-manager is ook een sparringpartner die over de grenzen van de eigen HR-portefeuille kijkt en actief samenwerkt met bestuur en MT om de organisatiedoelstellingen te bereiken en keuzes buiten het eigen domein uit te dragen. Je leidt een professioneel en gemotiveerd team van HR-adviseurs, een salarisadministrateur, recruiter, medewerker officemanagement en administratief medewerker.

WonenBreburg is looking for a

Recruiter

  • Tilburg / Breda
Vacancy image
· · · · · · ·

Als Recruiter ga je aan de slag bij WonenBreburg. Binnen deze organisatie ben je niet alleen verantwoordelijk voor het gehele recruitmentproces tot aan het aanbod, maar ga je aan de slag met employer branding voor zowel de korte als lange termijn. Voor specialistische en tijdelijke functies kan er worden samengewerkt met ‘preferred suppliers’ en jij zal daarin ook het eerste aanspreekpunt zijn. Je werkt nauw samen met de HR afdeling en samen met je diverse hiring managers door de organisatie heen. Jij bent het aanspreekpunt voor alles wat betreft de werving en de selectie voor de organisatie in Tilburg als in Breda. Er wordt een groei verwacht komende jaren binnen WonenBreburg. 

check our portfolio

our clients

Sign up for free and apply now

Aspen
Novartis Pharma
ASML
MediaMonks
Maxeda
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid