advies en implementatie

Begeleiding van leidinggevenden en medewerkers

Zit jij op dit moment in de uitvoeringsfase van een transformatie of reorganisatie? Stel jezelf dan de volgende vragen:

• Hoe breng je medewerkers in beweging en begeleid je ze gedurende het gehele proces? 
• Hoe zorg je ervoor dat ze alle complete en relevante informatie tot zich krijgen en hun vragen kunnen stellen? 
• Hoe zorg je ervoor dat de plaatsingsprocessen op een zorgvuldige manier worden toegepast?
• Hoe stel je een sociaal plan op?
• Hoe richt ik nieuwe processen en werkwijzen in en begeleid je medewerkers en leidinggevenden hierbij?

 

Transparantie, proces en informatie. 

 
Medewerkers meenemen

Onzekerheid zorgt voor onrust en onvrede. Goede communicatie, medewerkers tijdig meenemen in de te nemen processtappen en ze transparant van alle informatie voorzien helpt hierin. Sta je klaar om alle formele en informele vragen te beantwoorden?

Begeleiding leidinggevenden
Leidinggevenden hebben een belangrijke rol. Wij helpen die rol te pakken en geven advies bij individuele casuïstiek. Weet jij hoe je je medewerkers betrokken houdt?

Loopbaangesprekken
Zien medewerkers voor zichzelf een rol in de nieuwe organisatie of juist daar buiten? Hoe kunnen ze die rol vormgeven en wat hebben ze daar voor nodig? Je hebt graag dat zij zelf aan het roer staan. 

Plaatsingsprocessen
Komen er arbeidsplaatsen te vervallen of zijn functies ingrijpend gewijzigd? Dan doorloop je de verschillende plaatsingsprocessen. Volgens wet- en regelgeving, maar altijd passend bij het organisatievraagstuk en de eigen cultuur. Goede en objectieve gesprekspartners zijn nodig voor de vele plaatsing- of selectiegesprekken. Hoe vindt de plaatsing en selectie plaats? Hoe zien de assessments eruit? 

Nazorg
Zodra nieuwe werkwijzen zijn ingericht en teams, rollen en verantwoordelijkheden zijn belegd ben je er nog niet. Investeer in de nazorg en het blijven motiveren zodat je medewerkers weer kunnen floreren. 

Kortom: je hebt veel te doen in een uitvoeringsfase van een transformatie of reorganisatie. Kan je wel wat hulp gebruiken?

 

Rvdb helpt met capaciteit en expertise. 

 
Wij helpen (toekomstige) leidinggevenden in het vervullen van hun rol en het begeleiden van hun medewerkers gedurende het gehele (plaatsing)proces. Tijdens de transformatie of reorganisatie maar zeker ook in de nazorg en bij het motiveren van de medewerkers die blijven. Door te kijken naar wat er binnen de organisatie nodig is, maar ook wat de medewerker nodig heeft. Door het geven van duidelijkheid en het zorgen voor een eerlijk en transparant proces. Rvdb heeft voldoende en zeer ervaren capaciteit in huis om de plaatsingsgesprekken of selectiegesprekken gedeeltelijk of in zijn geheel over te nemen. Eventueel met de hulp van assessments. 

Nieuwsgierig wie van onze hr (interim) professionals bij jouw organisatie past? Wil je advies over transformeren of reorganiseren? Benader ons met jouw concrete vraag of voor een vrijblijvende (digitale) kop koffie. Geef ons een belletje +31 (0)88 55 21 200 of mail naar info@rvdb.nl en vraag naar Nienke Tolboom.

Webinar communiceren bij reorganisaties

Hoe zet je communicatie op een juiste manier in om jouw medewerkers door een reorganisatie te navigeren? Wij geven je het antwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt direct de link naar de whitepaper.

Op zoek naar inspiratie?

Lees onze artikelen, blogs en business cases