talent management

Potentieel verwijst naar de kwaliteiten die kunnen worden ontwikkeld.
Performance verwijst naar het proces van het uitvoeren van taken.

Potentieel vs Performance.

Wat is het eerste waar jij aan denkt bij talentmanagement? Potentieel of performance? Deze twee woorden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als het gaat om talentmanagement. Zij verschillen in betekenis maar vullen elkaar wel aan. Werknemers met een hoog potentieel kunnen op een hoger niveau optreden dan zijn of haar collega’s. Om succesvol te zijn is het belangrijk om goed te presteren zodat (organisatie)doelen bereikt worden. De vraag is dus of jij potentieel herkent en ten volle benut? Creëer je voor werknemers paden en kansen om zich op een autonome wijze en met eigenaarschap te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf?

De oplossing voor talentmanagement.

Waar begin je? Talentmanagement roept op tot het verkennen wat talent voor jouw organisatie is. Wat is de visie van de directie? En wat zou het doel van talentmanagement in de organisatie moeten zijn? Dit is altijd het startpunt van talentmanagement en bepaalt je koers en uitzetting hiervan. Door het vertalen van de organisatiedoelstellingen naar benodigde kwaliteiten en potentieel op mensvlak, krijg je inzichtelijk wat key is voor jouw organisatie om centraal te zetten in talentmanagement.

Werknemers willen zowel inhoudelijk als persoonlijk groeien en verlaten de organisatie omdat een andere organisatie ze dit wel belooft. Door talentmanagement laat je groeiperspectieven in hun loopbaan zien. Iets wat tegenwoordig een van de voornaamste prioriteiten van werkzoekend Nederland lijkt te zijn.

Rvdb helpt met talentmanagement.

Tijd tekort voor talentmanagent? Rvdb is gespecialiseerd in talentmanagement. We zijn zelf een talentenfabriek en weten hoe we menselijke talenten moeten laten groeien. Rvdb kan jou daarom snel helpen. Onze hr business consultants hebben veel verschillende organisaties (particuliere en publieke sector) leren kennen en verder geholpen met dit thema. Zij zien vaak dat talentmanagement mislukt door te weinig draagvlak en eenduidige definities. De consultants van Rvdb investeren juist in deze elementen en komen daardoor tot een succes.

“We strengthen organizations by unlocking the power of people”
- team ontwikkeling & consultancy

Hoe maken de consultants het verschil met talentmanagement?

Ze doen wat werkt: aan de hand van scherpe analyses wordt de beste oplossing voor jouw organisatie uitgedacht én succesvol uitgevoerd. De kennis en aanpak komen voort uit de praktijk & ervaring en worden op maat ingezet voor jouw organisatie.

Wie zijn de Rvdb People & Culture consultants?

Zij geloven dat het succes van organisaties altijd wordt bepaald door florerende mensen. Daarom opereren de hr business consultants op het snijvlak tussen mens en organisatie. Ze zijn nieuwsgierig en verwonderend en weten op een sensitieve manier hun frisse blik in te zetten voor jouw organisatie. Ze werken samen met jou en jouw team. De Rvdb’ers werken in vertrouwen en adviseren vanuit vertrouwen Ze behouden hun eigen en kritische kijkwijze. Dit maakt ze wereldwijs en roestvrij.

Op zoek naar inspiratie?

Lees onze artikelen, blogs en business cases

ook samenwerken?

wij gaan graag het gesprek aan

Ben jij of is jouw organisatie toe aan een frisse wind, een andere kijk op zaken en nieuwe input? Wij denken graag met je mee.

neem contact met ons op