learning & development

Lerende organisatie: leren om op te lossen.

Leren en ontwikkelen is in alles verweven. Denk eens terug aan de keren dat je zelf grote groei hebt doorgemaakt. Wat gebeurde er, wie waren er betrokken en wat maakte het een leermoment? Zelden zal het antwoord liggen in training. De grootste leermomenten komen vaak voort uit situaties waarin mensen kansen geboden krijgen, leren van collega’s en mentoren of voor verrassingen komen te staan en acuut een oplossing moeten vinden. Met de inzichten over en psychologie achter hoe mensen leren en de technieken en digitale ontwikkelingen van deze tijd, kunnen we leren binnen organisaties een stuk mooier én effectiever maken. Uiteindelijk gaat het er om dat we mensen helpen het beste uit zichzelf te halen door ze uit te dagen en inzichten te brengen die verleiden tot ander gedrag, zodat iedereen zijn kwaliteiten bewust in kan zetten ten dienste van de organisatie.

De oplossing voor learning & development.

Onze visie op leren en ontwikkelen gaat dan ook verder dan alleen het organiseren van trainingen en programma’s. Het startpunt voor een lerende organisatie is de missie en visie van de organisatie en het onderzoeken van de grootste uitdagingen die vragen om ander gedrag, competenties of kennis. Waar zie je verschil tussen wat de organisatie vraagt van mensen en wat er in huis is? Wanneer helder is wat deze uitdagingen zijn en welke oplossingen we hiervoor kunnen vinden op het vlak van mensen en hun kwaliteiten, zullen we de juiste leerinterventies vormgeven om hier op in te spelen. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld het opstellen van een visie op leren en ontwikkelen voor jouw organisatie, het bouwen aan een academie, het bedenken en uitrollen van programma’s tot het begeleiden van teams of individuen. Het einddoel is een lerende organisatie worden die meebeweegt met verandering. 

Rvdb helpt met learning & development.

Rvdb is zelf een leerschool voor HR professionals en brengt haar visie graag over op andere organisaties. Leren in deze tijd is niet meer gelijk aan simpelweg het volgen van training. Leren gebeurt voornamelijk op de werkvloer zelf. Rvdb helpt om leren in te bedden in de dagelijkse praktijk met de juiste initiatieven om zoveel mogelijk ruimte te bieden aan groei. Groei die gelijk op gaat met de visie van jouw organisatie. 

Onze hr business consultants hebben veel verschillende organisaties (particuliere en publieke sector) leren kennen en verder geholpen met leren en ontwikkelen. Leren staat altijd ten dienste van de organisatie en haar succes. Daarom zoeken de consultants naar het waarom achter leren en koppelen leerinterventies aan de organisatiedoelstellingen. Het moet duidelijk zijn voor zowel de organisatie als de mensen waaraan zij met hun geleerde kwaliteiten een bijdrage leveren.

 

“We strengthen organizations by unlocking the power of people”
- team ontwikkeling & consultancy

 

Ze doen wat werkt: aan de hand van scherpe analyses wordt de beste oplossing voor jouw organisatie uitgedacht én succesvol uitgevoerd. De kennis en aanpak komen voort uit de praktijk en ervaring en worden op maat ingezet voor jouw organisatie.

Wie zijn de Rvdb hr business consultants? 

Zij geloven dat het succes van organisaties altijd wordt bepaald door florerende mensen. Daarom opereren de hr business consultants op het snijvlak tussen mens en organisatie. Ze zijn nieuwsgierig en verwonderend en weten op een sensitieve manier hun frisse blik in te zetten voor jouw organisatie. Ze werken samen met jou en jouw team. De consultants werken in vertrouwen en adviseren vanuit vertrouwen. Ze behouden hun eigen en kritische kijkwijze. Dit maakt ze wereldwijs en roestvrij. 

Op zoek naar inspiratie?

Lees onze artikelen, blogs en business cases

ook samenwerken?

wij gaan graag het gesprek aan

Ben jij of is jouw organisatie toe aan een frisse wind, een andere kijk op zaken en nieuwe input? Wij denken graag met je mee.

neem contact met ons op