People & Culture Strategie

Bepalend voor een duurzaam succes


Wij geloven dat het definiëren van een people & culture strategie essentieel is om als organisatie duurzaam succesvol te zijn. In een organisatie zijn er altijd meerdere componenten om je succes te vergroten. Zo kun je kijken naar het productaanbod, de marktstrategie of de winst, maar uiteindelijk zijn het de mensen die er werken die het echte verschil maken. Aan de hand van een people & culture strategie bepaal je in grote mate wat voor organisatie je wilt zijn voor je mensen en wat je gaat doen om ze te laten floreren. Zowel nu als in de toekomst.
 

Wat is een people & culture strategie?

Een goede people & culture strategie omvat een duidelijke reeks keuzes die bepalen wat een organisatie gaat doen en wat het niet gaat doen op het gebied van mens en cultuur. Deze keuzes sluiten naadloos aan op de organisatie strategie, visie, missie en belangrijkste waarden. Ze geven richting aan het te bewandelen pad om je organisatiedoelen te verwezenlijken en zorgen er zo voor dat alle HR initiatieven, projecten en thema’s een samenhangend geheel vormen.

 

Waar bestaat een goede strategie uit?

Volgens ons start een goede people & culture strategie bij het formuleren van de visie op werkgeverschap. Wat voor werkgever wil je zijn en welke normen en waarden horen daarbij? Daaraan koppelen we de korte- en lange termijn ambities van de organisaties. Wanneer je deze visie en ambities hebt beschreven maak je de vertaling naar passend gedrag en bepaal je de belangrijkste pijlers die bij gaan dragen aan het realiseren van de ambities. Uiteindelijk vloeien daar de thema’s uit waar de komende tijd aan gewerkt gaat worden.

 

Wat levert een people & culture strategie op?

Het levert een blauwdruk op voor alle toekomstige fundamentele keuzes met betrekking tot mens en cultuur in jouw organisatie. Dit zorgt voor een gezonde omgeving met blije medewerkers, die betrokken en bevlogen zijn. En dat levert uiteindelijk meer productiviteit en een winstgevende organisatie op.


 

Rvdb helpt met het opzetten van een people & culture strategie

Rvdb heeft een heldere kijk op people & culture en hoe een goede strategie organisaties versterkt. Wij maken scherpe analyses op de reeds beschreven organisatiestrategie, missie, visie en cultuur. We dagen de organisatie uit mee te denken en een visie te vormen door het organiseren en begeleiden van werksessies. We werken de opgehaalde visies, perspectieven en ideeën vervolgens uit tot een praktische strategie met een helder meerjarenplan en agenda, eventueel aangevuld met een advies m.b.t. bezetting en onderlinge verdeling in verantwoordelijkheden binnen het HR team. 

Deze aanpak hebben we vertaald naar een People & Culture Pressure Cooker, een op maat gemaakte kickstart voor jouw nieuwe People & Culture strategie. Ontvang hier meer informatie over onze werkwijze en tarieven! 

Looking for inspiration?

Read our articles, blogs and business cases

ook samenwerken?

wij gaan graag het gesprek aan

Ben jij of is jouw organisatie toe aan een frisse wind, een andere kijk op zaken en nieuwe input? Wij denken graag met je mee.

neem contact met ons op