10 May 2021, written by Marjolijn van den Gronden

Q&A met Glenn Franken


Benieuwd hoe het leven van een HR interim professional in het Rvdb ontwikkelprogramma eruit ziet? Glenn deelt zijn ervaringen! Glenn werkt nu ruim een jaar als HR Interim Professional bij Rvdb. In het HR Interim Professional ontwikkelprogramma vervult hij verschillende HR opdrachten bij diverse organisaties en ondertussen werkt hij volop aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Glenn heeft opdrachten gedaan bij Bol.com en B&A en is net begonnen aan een nieuwe opdracht bij Baker McKenzie. Onze Corporate Recruiter, Marjolijn, vroeg Glenn naar zijn ervaringen.
 

Om welke reden heb jij voor het ontwikkelprogramma gesolliciteerd?

Een jaar geleden kreeg ik een bericht van de toenmalige Corporate Recruiter Fleur via LinkedIn. Al snel werd ik na haar duidelijke uitleg over het ontwikkelprogramma van Rvdb erg enthousiast. Na mijn telefonische gesprek met Fleur heb ik om een indruk te krijgen van de sfeer bij Rvdb op een vrijdagmiddag met mijn oud-studiegenootje Anne van de Master Beleid, Communicatie en Organisatie op het kantoor bij Rvdb afgesproken.

Toen ik ervan overtuigd was dat het ontwikkelprogramma iets voor mij was, volgden er twee sollicitatiegesprekken. Het programma biedt mij de ultieme kans om bij verschillende organisaties in de HR-keuken te kijken, zodat ik voor mezelf kan bepalen wat voor soort omgeving bij mij past. Het uitgebreide trainingsaanbod om mezelf te ontwikkelen hielp mij bij de keuze om hier vol voor te gaan. De gezellige en ambitieuze collega's bij Rvdb gaven mij het laatste zetje. Ik vind het belangrijk dat er tijdens het werk gelachen kan worden en op vrijdagavond geborreld ;).
 

Wat is voor jou een grote uitdaging in het HR Interim Professional ontwikkelprogramma?

Het ontwikkelprogramma daagt mij uit om mezelf continu te blijven ontwikkelen als hr professional, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Ik heb gekozen voor het ontwikkelprogramma van Rvdb met als doel te weten te komen wat ik precies leuk vind binnen HR, hoe ik kan groeien op professioneel en persoonlijk vlak en om mijn netwerk te vergroten. Nu ik een jaar onderdeel ben van het HR Interim Professional ontwikkelprogramma, merk ik dat ik hier al mooie stappen in heb gezet.

Eerder werkte ik in vaste dienstverbanden. Het HR Interim Professional ontwikkelprogramma voelt als het extra uitdagen van mezelf. Omdat ik steeds in andere omgevingen terecht kom, vergaar ik in korte tijd veel kennis. Het steeds beginnen in nieuwe omgevingen vraagt ook wat van mijn aanpassingsvermogen en flexibiliteit. In het programma besef ik extra goed dat ik nooit uitgeleerd ben. Op het moment dat ik een doel heb bereikt, is er alweer een ander ontstaan! Of twee ;). Bij elke opdracht, intervisie of evaluatie kun je weer nieuwe ontwikkelpunten signaleren en ga je daarmee in de praktijk aan de slag.
 

Wat heb jij tot nu toe geleerd in het programma?

Allereerst heb ik kunnen inzoomen op mijn eigen ontwikkelpunten en groei. Die momenten van zelfreflectie, waar je bezig bent met persoonlijke groei, zijn ingebouwd in het programma door intervisie en trainingen. Door telkens naar jezelf te blijven kijken en met collega’s te reflecteren, blijf je hierin stappen maken. Zo weet ik bijvoorbeeld nu veel beter opbouwende feedback niet persoonlijk te nemen, maar er mee aan de slag te gaan. Wel zo handig in een ontwikkelprogramma ;).

Ook heb ik de basis van HR mezelf eigen weten te maken. Door die basis te kennen, kun je in de toekomst veel sneller schakelen in een HR-advies of HR Business Partner rol. Ook als je richting Consultancy of een ander vakgebied gaat, is het waardevol dat je weet wat er op operationeel niveau speelt binnen HR.
 

In welke mate voel jij je verbonden met Rvdb terwijl je op opdracht zit bij andere organisaties?

In een zeer hoge mate. Zelfs tijdens een epidemie maken we er het beste van en spreken we elkaar via MS Teams, wandelen en sporten we wat af met elkaar op verantwoorde wijze. Mijn Stappenteller registreert de laatste maanden meer stappen dan ooit. Een mooi aandeel daarin heeft de Vitaliteitsweek gehad, die ik samen met een collega heb georganiseerd. Door de challenges, webinars en tips die voorbij kwamen, inspireerden we elkaar als collega’s om samen vitaal de crisis door te komen!

Daarnaast heb ik mijn intervisiegroepje en regelmatig contact met mijn Talent Manager. Eens in de zes tot acht weken heb ik een dagdeel intervisie. Samen met drie andere Interim Professionals vorm je een intervisiegroep. Onder leiding van een coach bespreken wij tijdens intervisie ons werk, wat ons bezighoudt in het leven, en onze ontwikkeling. Deze gesprekken zorgen ervoor dat ik kan uitzoomen van mijn werkzaamheden en alles in perspectief kan plaatsen.

Hoe vaak je je Talent Manager ziet en spreekt hangt af van je eigen behoefte. Om samen vitaal te blijven, wandel ik bijvoorbeeld regelmatig door het Vondelpark met mijn Talent Manager. Zo ben ik even weg van mijn kantoor of thuiswerkplek en praten we bij terwijl we genieten van de natuur.

Daarnaast zijn collega’s ook vrienden geworden en hebben we een grote appgroep met collega’s. Dit is een mooi voorbeeld van de sfeer bij Rvdb. Tot voor Covid-19 appten we elkaar in deze groep over wie er zin had in een vrijdagmiddagborrel, terrasje, een festival of andere leuke activiteit. Ook is er elk jaar een georganiseerde wintersportreis! Wat wil je nog meer?
 

Wat had jij van te voren niet verwacht in het programma?

Dat de belofte van persoonlijke ontwikkeling ook echt dubbel en dwars wordt waargemaakt. Het is gebruikelijk dat bedrijven dit beloven, maar het is wat mij betreft speciaal als het ook in de praktijk een prioriteit is. Dat is bij Rvdb met de vele trainingen en intervisie zeker het geval. Vanaf de eerste werkweek stel je samen een plan op met je Talent Manager. Wat zijn je leerdoelen, hoe kom je waar je wilt komen, waar sta je over een jaar? Leerdoelen die je samen concreet maakt en waar je vervolgens ook op terugblikt. Tussendoor bespreek je waar je staat; ben je op weg naar je doelen of is er iets anders voor nodig om daar te komen? Zo blijf je telkens uitgedaagd om het beste in jezelf naar boven te halen!
 

Wanneer ben jij tevreden bij het afronden van het Interim Professionalprogramma bij Rvdb?

Als ik mezelf uiteindelijk heb kunnen ontwikkelen tot een volwaardige HR-professional. Daarvoor wil ik zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau een stevige gesprekspartner worden.
 

Waarom zou je een baan als Interim Professional bij Rvdb aanraden ?

Ben je geïnteresseerd in een baan binnen HR, gedreven om opdrachten bij verschillende bedrijven te doen en ben je enthousiast en bereid jezelf inhoudelijk maar ook persoonlijk te ontwikkelen? Dan zie ik alle reden om mijn nieuwe collega te worden! Het is een perfecte springplank voor iedereen die zichzelf snel wil ontwikkelen tot stevige hr professional. Je gaat in het programma aan de slag met je talenten en komt er achter waar je jezelf nog verder in kunt ontwikkelen. Dit alles doe je samen met ambitieuze, leergierge én gezellige collega’s. In mijn huidige rol als HR Adviseur kan ik je maar één ding adviseren: solliciteren!!! :)