18 December 2020, written by Jan Schenkels

HR voor lokale ondernemingen

 

Als derdejaars interim hr professional bij Rvdb heeft Corniels van Diggele al aardig wat ervaring opgedaan in het hr veld bij uiteenlopende bedrijven, waaronder DAS Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij, PitPoint en Asset.Insight. Toch wilt hij graag meer doen. In zijn laatste opdracht bij DAS besteedde hij zijn vrije dag daarom aan een geheel eigen initiatief, namelijk ‘hr voor lokale ondernemingen’. “Laagdrempelig en simpel”, zo luidt de bijbehorende slogan. Wat dit inhoudt? “Lokale ondernemers helpen om grip te krijgen op HR zaken, vooral in de onzekere tijd van COVID-19, maar ook op langere termijn.” In dit interview spreken we met Corniels over zijn project, waar hij met dit idee naartoe wilt en welke motieven hiertoe hebben geleid.

 

Amersfoort

Op het moment van interviewen bevinden we ons in december 2020, de maand van kerst in het jaar van corona. Veel ondernemingen, met name de lokale organisaties, worden economisch geteisterd door dit virus en bevinden zich in spannende financiële tijden. Dit deed Corniels halverwege 2020 besluiten om die lokale ondernemingen te hulp te staan, met als beginsel een lokale onderneming uit zijn woonplaats, Amersfoort, die hij de afgelopen jaren hielp bij hr zaken. “De stad Amersfoort is een bruisende stad vol met een verscheidenheid aan winkels en horecatentjes. En dan nog niet gesproken over de MKB-bedrijven en de fitness- en sportclubs daar omheen. Het is een fijne stad die zoveel biedt en zoveel nog te bieden heeft.”

Met de komst van corona en de gepaard gaande overheidsmaatregelen zag Corniels dat zijn stad steeds minder bruisend werd. “Ik heb in de afgelopen maanden gezien dat veel van deze bedrijfjes in mijn omgeving het moeilijk hadden. Ik wil daarom met meer ondernemers in gesprek. Met de komst van corona kunnen zij nog minder werknemers inzetten en daarmee alleen nog maar focussen op de core business, en minder op de randvoorwaarden. HR zaken zoals contracten en personeelsplanning vallen als snel onder die randvoorwaarden, maar ook om de aanvraag van de NOW-subsidie. Dit gaf mij het gevoel van: ‘ik kan deze mensen hier bij helpen’.”

 

Het goede doen voor een ander

Onder het mom van de kerstgedachte ‘het goede doen voor een ander’ begon zo zijn vrijblijvende hr hulp. “Vanuit mijn karakter en opvoeding heb ik een “drive” om anderen te helpen. Dit deel ik met mijn collega’s en vrienden binnen Rvdb. Juist daarom is het goed om te inspireren en nieuwe gewoontes te creëren: ‘doing what is good, doing the good thing.’ Of gewoon simpel en laagdrempelig: help een ander!”

Het idee achter “'het goede doen” is dus om anderen te inspireren om dit ook uit te dragen. Corniels vult aan. “Want wanneer een ander wordt geïnspireerd, wie weet wie die ander dan weer inspireert, enzovoort? Iets doen zonder daar iets voor terug te verwachten is daarnaast vele malen duurzamer en geeft meer voldoening.”

Die voldoening ervaarde Corniels voor het eerst na een succesvolle samenwerking met een Amersfoortse onderneming. “Dit betrof de oud-werkgever van mijn vrouw Lisa. Ik heb voor deze onderneming nieuwe arbeidscontracten geschreven die gekoppeld zijn aan de gebonden cao en voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving en de “nieuwe” WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans). Verder heb ik een personeels- en budgetplanning gemaakt, templates gemaakt voor het indiensttredingsproces, doorstroom en uitstroom, en een datasheet met alles-in-één-overzicht.”

De geboden hulp smaakte naar meer. “Lokale ondernemingen hebben vaak geen hr afdeling die zich met dergelijke zaken bezig houden. In sommige gevallen is het de ondernemer zelf die ook de salarisadministratie afhandelt. Het is dan ook mooi om te zien dat je zo waardevol kan zijn voor zo’n organisatie met jouw hr kennis en sparring. Vaak gaat het om klusjes die voor jou simpel en snel zijn maar voor deze ondernemingen een enorme impact hebben. Dit geeft energie, voldoening en bovenal een glimlach bij de ander. Dit gevoel heeft mij doen besluiten om mijn hr service breder in te zetten en meer organisaties van hulp te voorzien. Om te beginnen in de regio Amersfoort.”
 

De uitwerking

Om zijn case verder vorm te gaan geven deed Corniels een beroep op zijn collega’s van Rvdb. “Ik heb via de interne bedrijfskanalen vragen gesteld, waaruit suggesties zijn gekomen van concrete tools waarmee lokale ondernemingen geholpen zijn. Op basis van deze antwoorden heb ik mijn case verder kunnen uitwerken.” Inmiddels heeft Corniels een goed beeld gekregen van hoe hij zijn hr hulp in de toekomst voor een breder publiek in zou kunnen zetten. “Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een hr quick scan, die ervoor zou moeten dienen dat we de knelpunten van de lokale onderneming in kaart kunnen brengen. Op die manier kunnen we een prioriteitenlijst samenstellen voor een lokale onderneming en daarmee aan het werk te gaan.” Corniels durft hierbij te dromen: “Mocht het gaan lopen, dan schaal ik de hulp graag op. Met meer mankracht en meer plaatsen dan Amersfoort.”

 

Momenteel focust Corniels zich nog op het afronden van zijn interim hr opdracht bij DAS Rechtsbijstand Verzekeringsmaatschappij, om vervolgens in januari weer aan een nieuwe opdracht te beginnen én werk te gaan maken van zijn case om zo gehoor te gaan geven aan de kerstgedachte ‘het goede doen voor een ander’. Zijn opdracht bij DAS is op 1e Kerstdag officieel afgrond. Toeval? Wij denken van niet.