Zoals ieder jaar gaan wij voor de HRtop100 in gesprek met HR-directeuren uit het hele land om hun visie op het vak te ontdekken. Wat zien zij aan trends binnen het vakgebied en welke uitdagingen komen eraan voor ons? Dit jaar is de HRtop100 in een nieuw jasje gegoten. De redactie ging in gesprek met Emke Daniels, Community Manager bij HRcommunity.

 

Waarom dit nieuwe format?

‘Voorgaande jaren verwerkten we onze interviews met de HR-directeuren altijd in geschreven tekst. Dat doen we dit jaar anders, in de vorm van een podcast. Hiermee geven we de HR-directeuren meer een eigen tone of voice, omdat ze alles op hun eigen manier kunnen zeggen. Ik krijg vaak de opmerking van mensen: wat heb jij een leuke baan, dat je al die mensen kan spreken en een kijkje in de keuken kan nemen! En nu kunnen jullie dat ook, door mee te luisteren. Het brengt de community dichter bij het gesprek.

Ondanks het nieuwe jasje blijft de inhoud wel hetzelfde. De HRtop100 is in het leven geroepen om best practices en ervaringen uit de praktijk met elkaar te delen. Het is heel interessant om te horen wat in de bestuurskamer op HR-vlak gebeurt, wat daar de onderwerpen zijn. Hierbij houden we altijd een mix van best practices van de organisatie en de persoonlijke visie van de HR-directeur aan.’

Vanaf nu verschijnen er regelmatig nieuwe podcasts op de website en in november kan er gestemd worden op je favoriete, meest inspirerende HR-directeur. In december vindt de finale plaats waar de HR-directeur van het jaar wordt bekendgemaakt.

 

Heb je luistertips voor ons?

‘Ieder interview start met vijf stellingen, dus als je snel wil inschatten of je een interview interessant vindt, dan weet je dat al binnen één minuut. Uiteraard zijn ze allemaal de moeite waard, maar om in te kunnen schatten of je een podcast wil luisteren, hebben we op iedere profielpagina aangegeven in welke thema’s die HR-leider geïnteresseerd is.

Verder blijven we altijd zoeken naar een mix van jonge, startende ondernemers die iets vernieuwends doen en de grotere organisaties, die hele andere thematiek hebben. Ik vind het erg leuk om die mix te hebben.’

 

Ben je benieuwd naar de verhalen? Luister hier naar de podcast met Margreet Fleurkens, HR Manager bij Nespresso Nederland. Of die van Sven Oddens, Global Director Human Resources bij Takeaway.com. En nog vele anderen.