2 februari 2022, geschreven door Cedès Loop

Stage lopen bij Rvdb


Mijn naam is Cedès Loop. Ik studeer Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn opleiding moest ik op zoek naar een beroepsoriënterende stage van 3 maanden.

Om een leuk stageadres te vinden heb ik vrienden en familie gevraagd of ze contacten bij bedrijven hadden. Mijn moeder, Winke Otto heeft ruim drie jaar met super veel plezier bij Rvdb gewerkt en had contact met Jan Schenkels, die verantwoordelijk is voor de Communicatie en Marketing van Rvdb. Jan kon wel wat hulp gebruiken omdat er veel werk te doen is en heeft me toen uitgenodigd voor een gesprek. Zo gezegd zo gedaan en in het gesprek hebben we het gehad over het werk dat er lag en of ik in het bedrijf zou passen en zou kunnen helpen bij deze werkzaamheden. Na het gesprek waren we beiden enthousiast en ben ik op 15 november 2021 begonnen met mijn stage.   
 

Ervaringen in de marketing

Zelf heb ik al een jaar een bedrijfje voor sociale media marketing, waarin ik bedrijven help hun bereik op Instagram te laten groeien. Met Jan heb ik afgesproken mijn tricks ook voor Rvdb uit te gaan voeren.

Inmiddels loop ik 10 weken stage bij Rvdb en heb ik nog twee weken te gaan. Ik heb al met super veel mooie projecten meegelopen en ben bezig geweest met veel verschillende communicatie uitingen. Het bewerken van fotos, filmpjes en ideeën bedenken voor de sociale media waren hier verschillende opdrachten van. Ik werk veel samen met Ginger en Jan, ze vertrouwen mij beiden met veel klusjes waardoor ik mijn creativiteit kan gebruiken en zelf met ideeën kan komen. Los van dat ik veel van ze heb geleerd, heb ik dankzij de verantwoordelijkheid die zij mij gaven ook heel veel plezier in de stage gehad. Ik ben voornamelijk veel bezig geweest met het creëren en realiseren van content voor op de sociale media kanalen van Rvdb. Het bedenken van nieuwe content vond ik altijd een uitdaging, Jan motiveerde mij om hier goed over na te denken. Uiteindelijk is hier goede content uitgekomen waar ik erg trots op ben. We hebben bijvoorbeeld nu elke woensdag op de Instagram “Weetjes woensdag” hier geven we onze volgers tips en weetjes werk gerelateerd. Hierbij een voorbeeld: https://www.instagram.com/p/CXOEK8xIBNr/

Naast ideeën voor de sociale media bedenken heb ik grote posters ontworpen voor op het kantoor van Rvdb. Hier kwamen veel enthousiaste reacties op van de collega’s.Om mijn content uiteindelijk waar te maken gebruik ik het ontwerpprogramma Canva, hier heb ik de afgelopen maanden erg goed mee leren werken. Ook heb ik me bezig gehouden met het Instagram account van Rvdb en door de juiste doelgroep te zoeken en bereiken en gelukkig heeft dat goed uitgepakt: in de drie maanden na mijn komst is het aantal Instagram volgers van Rvdb verdubbeld!

 

Warm gevoel bij Rvdb

Ondanks dat ik voor een korte periode in dienst ben bij Rvdb kan ik zeggen dat ik het een heel warm bedrijf vind. Ik heb niet heel vaak op kantoor kunnen werken door de coronamaatregelen maar wanneer dit kon kwamen collega’s snel op mij af om een praatje te maken en elkaar te leren kennen. Dit gaf mij een fijn gevoel waardoor ik me niet echt een stagiaire voelde maar meer één van de andere werknemers! Rvdb organiseert veel dingen waardoor je je collega’s buiten werk ook leert kennen. In november was er bijvoorbeeld een vitaliteitsmaand waarin Rvdb de collega’s motiveerde om samen te gaan sporten. Ook waren er collega’s die gezamenlijk buiten het werk om zich in hebben gezet voor een maatschappelijk doel en soms wordt de week afgesloten met een borrel met een paar collega’s uit je team.

Ik kijk uit naar de resterende twee weken stage en ik kan nu al zeggen dat ik ontzettend veel heb geleerd bij Rvdb maar ook de samenwerking met Jan, Ginger en de andere collega ’s top vond. Ik hoop in een toekomstige fase van mijn carrière nog een keer met mijn eigen bedrijfje samen te werken met Rvdb.