19 november 2021, geschreven door Kelly Engelsing

Vitaal met Kelly & André: Rituelen

 

Hoe ben je bij jouw passie voor fitness gekomen?

In 2017 zat ik in between jobs en toen dacht ik: Wat ga ik doen? Een kennis zei toen: Wil je geen sportopleiding doen? Toen ben ik begonnen bij de ALO en heb ik een opleiding voor personal training afgerond. Daarna nagedacht om een eigen onderneming te starten. Maar toen kreeg ik een nieuwe baan aanboden, en heb ik de stap naar het ondernemen toch niet genomen.

Maar ik bleef sporten. En op mijn sportschool werd ik gevraagd of ik eens een lesje wilde doen. Eerst bootcamp en daarna in spinning, total body work-out, hit training etc. Dit doe ik bij verschillende sportscholen. Echt een uit de hand gelopen hobby! Bijna mijn gehele vrije tijd gaat daar naar toe. Ik geef nu 7 uur les maar ik  wil dit afbouwen naar 4 uur les (naast werk nog natuurlijk). Ik wil namelijk vrij hebben in het weekend om ook andere dingen te doen.

Je geeft veel verschillende lesjes, heb je ergens een voorkeur voor?

Als het maar high intensity is, echt je grenzen opzoeken. Maar de afwisseling is juist heel leuk. Ik vind het het leukst om met mensen te werken en mensen beter te maken.

Er komt ook altijd een kliekje vaste mensen en dit motiveert nog extra. De druk op mij om te blijven presteren vindt ik heel leuk. Ik geef het liefst les aan wat gevorderde mensen. Of juist beginners. Eigenlijk de mensen die het meest gemotiveerd zijn.


Wat doe jij ervoor om lesjes interessant te houden?

Ik spar met andere collega’s over hoe zij lesgeven. Zo geef je elkaar informatie en kun je zorgen voor afwisseling in je lessen. Daarnaast hou je natuurlijk social media in de gaten.

Beginners nemen ook veel van je aan en dit is juist erg leuk. Nu (door corona) is het een trend dat mensen meer gaan sporten en mensen zijn meer gemotiveerd/ hebben meer tijd.


Hebben lessen de afgelopen jaren een andere vorm aangenomen?

Nee bepaalde lessen veranderen soms wel, dan vooral de muziek bijvoorbeeld. Maar bijvoorbeeld spinning geven blijft eigenlijk hetzelfde als tien jaar geleden.

Ik geef alleen maar groepslessen, maar ik begeleid heel soms mensen individueel. Ik heb ook niet veel tijd om personal trainer te zijn naast mijn werk. Ik heb natuurlijk mijn lessen, ik sport nog 3 uur in de week en wil daarnaast ook nog andere dingen doen naast sport.


Oké nog even terug, want wanneer ben je en waarom ben je begonnen met sport?

Het begon als jonge jongen met voetbal, tot mijn 20e. Daarna startte ik met fitnessen. Ik wilde graag wat leuks doen en fitness werd ‘in’. Hier werd ik toen gek op.


Heb je periodes gehad in je leven dat je minder sportte?

Bij de geboorte van mijn kinderen heb ik bijna niet gesport omdat ik dan andere prioriteiten had. Ik had toen niet de ruimte ervoor in mijn hoofd. In die tijd voelde ik me ook niet vervelend of schuldig hierover.


Heb je ook de neiging om anderen te motiveren om te gaan sporten?

Met Jessy en Isa kan ik veel praten over sporten en wat hun motiveert om fit te blijven. Dit vind ik erg leuk. De mentaliteit die zij hebben en de motivatie vind ik heel mooi om te zien.

Ik ben ook wel echt een people person en ik vind het heel leuk met mensen te werken en informatie te delen.


Vind je dat rvdb het mogelijk maakt om werk en sport te kunnen combineren? (Kelly)

Ja zeker! Je krijgt veel vrijheid en je kunt het prima combineren. Ik sport niet vaak overdag, maar dit kan zeker wel.