16 oktober 2018, geschreven door Arlette Wouters

Referral recruitment: het werkt.

Het gaat niet vanzelf.  

Een reactie die ik zelf vaak krijg op het moment dat ik aan een hiring manager of collega’s vraag: “Ken jij nog interessante mensen voor deze functie in je netwerk?” is “Nee, ik ken niemand” of “Ik ga voor je kijken”. De conclusie is, ik ontvang geen profielen. Daar sta je dan met lege handen, terwijl ik overtuigd ben dat zij wel potentieel talent in hun netwerk hebben.

Waarom doorzetten?

Uit ervaring blijkt dat de kwaliteit van referrals vaak hoog is. Zowel de organisatie heeft meer achtergrond informatie over de kandidaat als de kandidaat inside informatie over het bedrijf. Daarnaast is de response erg hoog wanneer een potentiele kandidaat wordt benaderd door iemand uit het eigen netwerk. Deze kennis is mij wel bekend alleen vaak nog niet in de organisatie. Ondanks de inzet van uitgebreide referral programma’s zoals bonus-en puntensystemen staan nog niet al de collega’s in startblokken om je te gaan helpen met de werving van nieuwe collega’s.

 

Lees hier het hele artikel van Arlette Wouters op de website van Alias