23 februari 2021, geschreven door Sharina Gerritsen & Femke Aarts

Ontwikkeldoelen stellen

Hoe doe ik dat?
 

Je bent vast bekend met het stellen van doelen. Of het nou op je werk is of in je privé leven; doelen stellen helpt je om focus aan te brengen. Maar het kan soms even zoeken zijn hoe je nou goede ontwikkeldoelen stelt. En hoe maak je vervolgens de koppeling naar jouw team, of de organisatie waar je voor werkt? De HR business consultants van Rvdb komen deze vraag vaak tegen, reden voor ons om jou hiermee op weg te helpen!

 

Doelen stellen: een belangrijk onderdeel van de performance managementcyclus in jouw organisatie. We horen vaak van zowel organisaties als medewerkers dat het lastig is om de juiste ontwikkeldoelen te stellen, misschien wel omdat je geen idee hebt waar je je in wilt ontwikkelen. Laten we beginnen dat er niet één juiste manier is om ontwikkeldoelen te stellen, dat kan voor iedereen anders zijn. Wij geloven dat doelen stellen begint bij zelfreflectie. Hoe heb ik het afgelopen jaar gepresteerd? Waar ben ik trots op en wil ik meer van doen? Wat kan beter? Door antwoord te geven op deze vragen, of het antwoord te vragen aan mensen om je heen, reflecteer je op je ontwikkeling van het afgelopen jaar. Dit maakt het makkelijker om te bedenken waar je je vervolgens op gaat focussen. Onze template begint daarom met een aantal vragen onder het kopje ‘ik’. Vervolgens maken we de koppeling naar je team en de organisatie, iets wat in onze ogen cruciaal is in de performance management cyclus.

 

Dit is een deel van de template. De totale template is onderaan de pagina te downloaden.

 

Door na te denken hoe jouw doelen bijdragen aan de organisatie waar je voor werkt, maak je de koppeling met je werk. We hebben genoeg tips en inspiratie verwerkt in het format, waardoor het invullen van je doelen een stuk makkelijker wordt!

Ben je zelf HR professional en wil je verder geïnspireerd raken over dit onderwerp? Neem eens een kijkje op onze website, of neem contact op via info@rvdb.nl of +31(0)88 552-1200