20 mei 2020, geschreven door Redactie Rvdb

Online onboarden

Een interview door Martine met ervaringsdeskundige Anne, die in tijden van Corona is gestart met een interim opdracht. Anne is HR interim professional in het selectie programma van Rvdb en heeft inmiddels al vier interim opdrachten gedaan bij verschillende opdrachtgevers.  

Normaliter ga je bij de potentiële opdrachtgever langs voor een kennismakingsgesprek en bij een match (zowel persoonlijk als professioneel) kun je vaak binnen korte tijd starten. Dit liep door corona totaal anders! Het kennismakingsgesprek met de nieuwe opdrachtgever stond al gepland voordat de intelligente lockdown in ging, maar kon helaas niet face-to-face doorgaan. Gelukkig was dit geen barrière en mocht ik, na een gesprek op afstand, uiteindelijk gaan starten.

Wat houdt het selectie programma van Rvdb in?

In dit driejarig programma ga je jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Je vervult interim opdrachten in diverse branches in diverse hr rollen. Daarnaast krijg je intervisie en trainingen. Rvdb is een hechte organisatie waarbij veel aandacht wordt geschonken aan verbinding door het organiseren van bijeenkomsten en borrels. Dat is heel fijn, want daardoor blijf ik in contact met mijn collega’s ook al zit ik op opdracht. Tijdens het gehele programma ben ik regelmatig in contact met mijn talentmanager. Zij is degene waarmee ik alles bespreek wat betreft de voortgang van mijn opdrachten en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kijk je terug op het sollicitatiegesprek en de onboarding op afstand?

Ondanks dat het kennismakingsgesprek digitaal was, heb ik een heel leuk gesprek gehad. Toch is een online sollicitatiegesprek echt anders dan een face-to-face gesprek. De inhoud is hetzelfde, maar via een scherm is het lastiger in te schatten of er een klik is en hoe ik over kom op mijn gesprekspartners. De opdracht is binnen gekomen via de recruitment consultants van Rvdb en in korte tijd komen ze met een terugkoppeling: ‘’De opdrachtgever ziet jou als persoon en qua werkervaring als een goede match. Binnenkort kun je, op afstand, gaan starten.’’

Op mijn eerste werkdag  wordt mijn laptop thuis bezorgd. Heel fijn dat dit op deze manier geregeld kan worden. Zo kan ik direct aan de slag. De persoon die ik vervang neemt me direct actief mee in de werkzaamheden en haakt mij aan bij alle (digitale) meetings. Dat heb ik enorm gewaardeerd, want op die manier leer je iedereen snel kennen. Tot nu toe ben ik dan ook positief verrast en hoef ik me geen moment te vervelen. Mijn collega neemt mij direct mee in alle reguliere werkzaamheden, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de indeling van de dag en het eigen maken van de functie. De enige ongemakkelijke situatie die ik tot nu toe heb meegemaakt is  dat de verbinding tijdens meetings af en toe wegvalt. Soms is dat vervelend, omdat je je vragen niet steeds opnieuw wilt stellen. Ik ben gewend om snel ‘up and running’ te zijn en de klant verwacht ook een bepaalde kwaliteit.

Wat is jouw opdracht?

Ik ben HR adviseur voor 400 fte. In een aantal weken zijn de  beoordelingsgesprekken, dus op dit moment ben ik me aan het verdiepen in het performance beleid zodat ik de leidinggevenden goed kan begeleiden tijdens dit proces door middel van mijn advies.

Hoe ervaar je de cultuur van de organisatie?

Als een hele professionele, maar ook gezellige omgeving. Alle mensen die ik tot nu toe (virtueel) heb ontmoet zijn aardig en behulpzaam. Uiteraard is de cultuur soms wel lastiger te proeven, omdat je niet op kantoor rondloopt. Ik mis wel de ‘koffieautomaatmomentjes’ op kantoor. Zo leer je andere collega’s ook op een informele manier kennen. Gelukkig hebben we met het HR team regelmatig een virtueel lunchmoment. De online meetings zijn voornamelijk  gericht op de inhoud. Aan de andere kant is het virtuele contact op een bepaalde manier ook heel persoonlijk, omdat je soms een klein kijkje krijgt in het persoonlijke leven van de ander als er bijvoorbeeld kinderen of huisdieren op de achtergrond te zien zijn.

Hoe ervaar je het contact met Rvdb in deze periode?

Ik heb op dit moment wekelijks contact met mijn talentmanager van Rvdb. Dat is vaker dan voorheen, omdat ik graag wil sparren in deze abnormale periode. Inwerken op afstand is pittiger dan normaal en ik vraag graag haar advies. Het is fijn dat mijn talentmanager ook in het selectie programma heeft gezeten, dus ze begrijpt mijn positie en de uitdagingen die het soms met zich mee brengt. Een paar weken geleden kreeg ik een lief kaartje thuis gestuurd van haar. Op afstand is het fijn om wat emotionele support te krijgen op deze manier.

Welke tip zou je mee willen geven aan anderen die te maken hebben met een online onboarding?

Online inwerken is heel goed mogelijk! Ik zou absoluut aanraden om een buddy aan te stellen voor de nieuwe collega. Dat maakt de drempel tot contact lager. Mijn collega helpt mij ontzettend door mij actief mee te nemen in alle werkzaamheden. Daarnaast heeft ze kennismakingsgesprekken voor me ingepland met alle relevante stakeholders. Dat is heel prettig en zorgt ervoor dat ik vanaf dag één aangehaakt ben.