3 november 2021, geschreven door Julia Geurts

Vitaal met Julia & Florine: Multitasken


In het kader van de Rvdb Vitaliteitsmaand hebben wij de rubriek 'Vitaal met Julia' in het leven geroepen. In deze rubriek spreekt HR Interim Professional Julia Geurts met een van haar Rvdb collega's over een bepaald thema. Deze editie is dat thema 'aandacht' en daarom spreekt zij met Interim Corporate Recruitment Consultant Florine Doornberg over multitasken. Wat Florine's relatie is met multitasking? Je leest het hier.
 
 1. Een ultiem multitaks-moment, hoe ziet dat er bij jou uit?

  Bij alles wat ik privé in mijn eentje doe, zoals fietsen, mijn bed opmaken, sporten, koken, luister ik ondertussen naar muziek, een podcast of ben ik aan het bellen. Eigenlijk heel slecht misschien. Tijdens werk combineer ik bellen met tegelijkertijd meeschrijven of mee typen. Soms vind ik het gewoon fijn om ondertussen iets te doen als ik bel. Zo ga ik liever even lopen tijdens het bellen, dan dat ik stil zit achter mijn bureau zitten.  

   
 2. Denk je dat multitasking effectief is? 

  Ik denk op sommige momenten wel, als het je dus rust geeft. Maar ik denk ook wel dat het afleidend kan zijn. Er is denk ik een verschil of je iets belangrijks aan het doen bent of iets minder belangrijks. In een pan roeren is niet heel moeilijk als je tegelijkertijd belt, maar twee activiteiten waarbij je veel concentratie nodig hebt, zoals lezen of schrijven en dan tegelijkertijd luisteren zijn beiden activiteiten waar je heel oplettend en nauw te werk moet gaan.

   
 3. Ben je in de loop van het leven meer/minder gaan multitasken? Waarom denk je?

  Ik denk meer, omdat het leven iets drukker is geworden. Je dagen lijken korter en je probeert al je contacten goed te onderhouden. Hiervoor is het soms nodig om tijdens het fietsen naar je sportles iemand te bellen en even bij te kletsen.

   
 4. Kan je een voorbeeld geven wanneer je multitasked met succes of wanneer je dat niet lukte?

  Bij mijn vorige werk bij het UWV kon ik wel meeschrijven tijdens een gesprek, maar als ik tegelijkertijd een mail op moest stellen voor een klant, gaf ik wel aan dat ik eerst even iets af wilde schrijven.

   
 5. Waar geef jij prioriteit aan?

  Mijn werk, familie en vrienden. Als er echt iets af moet op die dag en ik heb iets afgesproken dan zou ik wel tegen degene zeggen dat ik mijn werk moet afmaken. Ik denk dat mijn werk dan wel even voorrang heeft. Mijn prioriteit gaat ook naar dingen die ik leuker vind (of die een deadline hebben). De taakjes die leuker zijn zou ik dus wel sneller oppakken dan andere taken. Ik zou altijd mail eerst doen, maar als ik kijk naar privé heb ik niet echt prioriteiten. Familie en vrienden staan wel gewoon op één.

   
 6. Wat verdient momenteel meer aandacht in jouw leven?

  Ik denk dat ik oprecht wel meer aandacht mag geven aan me time. Ik vind het echt super leuk om met vrienden en familie te zijn en te sporten, maar ik denk dat het ook weleens goed is om een avond alleen te zijn met een boek bijvoorbeeld. Ik heb nu vooral alleen de avonden en weekenden vrij, dan probeer ik toch daarin alles te proppen. Ik vind dat heel leuk en krijg er veel energie van, maar een momentje voor mezelf kan natuurlijk geen kwaad.