18 november 2020, geschreven door Jan Schenkels

Hoe gaat het met... Karen den Hartog


Karen den Hartog is sinds april 2019 HR Interim Professional bij Rvdb. Sinds twee maanden werkt ze als Junior HR Adviseur bij het Dijklander Ziekenhuis. Deze opdracht is inmiddels verlengd, het ziekenhuisteam wilt graag met haar verder. Reden genoeg dus om Karen eens te vragen naar haar ervaringen.

De Rvdb familie is overal

Karen zit nu in haar eerste jaar van het Rvdb Selectieprogramma en heeft inmiddels al wat mooie opdrachten achter haar naam staan. “Toen ik met mijn Rvdb traineeship begon, kon ik bijna direct aan de slag als HR Officer bij Sunweb. Binnen Sunweb waren ze bekend met Rvdb, omdat hier al eerder een interimmer via het selectieprogramma een opdracht had gedaan. De opdracht bij Sunweb gaf mij een goede eerste indruk van het hr werk in een grote, dynamische organisatie. Al met al een leerzame periode.”

De reis van Karen binnen Rvdb vervolgde met een mooie interim klus als HR Coördinator bij Rituals, waar zij veel andere interim professionals uit de Rvdb Selectie tegenkwam. “Hier hield ik me bezig met administratieve werkzaamheden, maar was er ook veel ruimte om mezelf vast te bijten in een aantal projecten, zoals in procesoptimalisatie. Dat beviel goed, en volgens mij werd het ook gewaardeerd vanuit Rituals, aangezien mijn opdracht meerdere keren verlengd werd.”

De band tussen Rvdb en Rituals is nauw. Al jaren worden hier HR Interim Professionals vanuit de Rvdb Selectie ingezet om het Rituals HR team tijdelijk te versterken. “Op het gegeven moment werkte we met zes rvdb’ers samen bij Rituals (waarvan twee daar nu vast in dienst zijn), dat is natuurlijk wel gezellig. Tegelijkertijd is het altijd fijn dat je zo makkelijker bij iemand terecht kan voor vragen, om gedachtes uit te wisselen of als je ergens anders mee zit.” Momenteel werkt er ook een hr professional op interim basis bij Rituals: Peer Rietveld als HR Manager Operations. De HR Manager die hij vervangt, Camine Stam, heeft eveneens het interim opleidingstraject van Rvdb doorlopen.

Ook in haar nieuwe opdracht, als Junior HR Adviseur bij het Dijklander Ziekenhuis komt Karen sporen van Rvdb tegen. Zo kwam zij aan haar interim opdracht via oud-interim professional Charlotte.


Op je plek bij het Dijklander Ziekenhuis

De interim opdracht bij Dijklander Ziekenhuis kwam voor Karen op een perfect moment. “Ik was toe aan een volgende stap en een andere omgeving. Na het werken in een commerciële omgeving zoals bij Sunweb en Rituals kwam ik nu in de zorgsector terecht. Dat bevalt tot dusverre goed. Ik heb het gevoel dat we waardevol werk doen, je weet waarvoor je het doet. Zo’n maatschappelijk doel past bij mij, al krijg ik vooral ook energie van de afwisseling tussen de verschillende bedrijven en sectoren die je tegenkomt als interimmer.”

Voorafgaand aan Karen’s komst naar het Dijklander Ziekenhuis lag een specifiek hr vraagstuk. “Ze merkten dat er een schakel miste tussen de afdelingen HR Advies en HR Services, die schakel is er met mijn komst gekomen. Er is dus als het ware een nieuwe functie gecreëerd.” Binnen die nieuwe functie is Karen verantwoordelijk voor een geheel eigen project. “De arbeidsvoorwaardengesprekken werden voorheen door HR Services gedaan. De vraag aan de Junior HR Adviseur was om de arbeidsvoorwaardengesprekken in de lijn te beleggen en dit proces verder handen en voeten te geven” En dat deed Karen met succes. “Het proces rondom arbeidsvoorwaarden kon efficiënter worden ingericht, onder andere omdat er duidelijk cao afspraken zijn gemaakt. Daar heb ik een voorstel voor gedaan en inmiddels is dit proces in gang gezet.”

Karen’s ideeën worden gewaardeerd, waardoor haar opdracht met een maand is verlengd. Het Dijklander ziekenhuis is op het moment bezig met de aanstelling van twee Junior HR Adviseurs, waar Karen ook een rol in speelt. “Ik heb het hier naar mijn zin en merk dat mijn advies wordt gewaardeerd. Het feit dat ik hier een adviserende rol bekleed helpt natuurlijk bij dit positieve gevoel. Ik heb het idee dat een dergelijke hr-rol op mijn buik geschreven is.”


De toekomstige werkplek

Een toekomst als HR Advisor of een HR project rol in een maatschappelijk bedrijf ligt dan ook in het vooruitzicht voor Karen, al staat ze zelf overal voor open. “Ik denk dat het goed is om ervaringen op te blijven doen in verschillende bedrijven. Ik ben dan ook dankbaar dat dit mogelijk is met het selectieprogramma van Rvdb.” Voor de toekomstige instromers van dit interim opleidingsprogramma heeft Karen het volgende advies: “Blijf nieuwsgierig, zodra je vragen blijft stellen, zal je merken dat iedereen open zal staan voor jouw ideeën.”