24 augustus 2022, geschreven door Jan Schenkels

Q&A met Michelle van der Blij, Recruitment Consultant bij Rvdb Eindhoven


Voor onze nieuwe thuisbasis in Eindhoven zijn wij momenteel op zoek naar een Recruitment Consultant. Misschien vraag je jezelf wel af: Wat doet een Recruitment Consultant precies binnen zo'n nieuw team in opbouw? Terechte vraag! En daarom zochten wij Michelle van der Blij op, net teruggekomen van haar vakantie in Zuid-Afrika en inmiddels al een aantal jaren interim HR professional in het HR Traineeship van Rvdb. Binnen dit traineeship vervulde zij tot haar vakantie de interim rol van Recruitment Consultant voor dit team in Eindhoven. Een ervaringsdeskundige dus!
 

1. Hoe was je vakantie?!

Zuid Afrika was echt géweldig, prachtig land, aardige mensen, vette natuur, lekker eten, kortom; echt een aanrader!


2. Kan jij ons meenemen in een dag van een Recruitment Consultant binnen Team Eindhoven?

De ochtend begin ik met een kopje thee en het openen van mijn mail! Vervolgens heb ik een kennismaking met een kandidaat die zich heeft ingeschreven in ons systeem, dus deze bereid ik voor. Gemiddeld heb ik zo'n 3-4 kennismakingen per week, leuk om op deze manier veel verschillende mensen te ontmoeten en toe te voegen in ons netwerk. Na afloop werk ik de kennismaking uit en bekijk ik of we direct wat kunnen betekenen voor de kandidaat.

Vervolgens is het tijd voor lunch met collega's, dit doen we gezellig met elkaar aan de lange tafel op kantoor. Met lekker weer, lopen we wel eens een rondje buiten of halen we een ijsje!

In de middag staat een meeting met een klant op de agenda. Zij willen graag een rol via ons gaan uitzetten, en ik zal dit als adviseur vanuit Rvdb met hen oppakken. Vervolgens staat er een teammeeting op de planning, waar onze collega's vanuit Amsterdam digitaal aansluiten, gezellig!

Daarna heb ik een belletje met een kandidaat die via ons op gesprek is geweest bij een klant. Leuk om te horen hoe de kandidaat het heeft ervaren gezien ik als consultant nauw betrokken ben bij het proces.

Na afloop loop ik nog even mijn berichten op Linkedin door, regelmatig verloopt contact met kandidaten namelijk via Linkedin. Voordat ik het weet is het alweer bijna het einde van de dag! Ik loop nog even mijn mail door en sluit daarna lekker af. Tijd om te gaan sporten!

 
3. Als jij er 3 mag noemen, wat zouden dan jouw voornaamste taken zijn in deze rol?

In deze rol zijn je voornaamste taken dat je je bezighoudt met het opbouwen en onderhouden van ons gezamenlijke HR netwerk. Dit houdt onder andere in dat je kennismakingen hebt met kandidaten die zich bij ons inschrijven & warme contacten onderhoudt met kandidaten die je al kent. Daarnaast willen we onze kandidaten pool laten groeien dus soms zoek je via Linkedin interessante kandidaten.

Ten tweede voer je geheel zelfstandig selectieprocedures uit. Hierin werk je als adviseur met de klant, en begeleid je daarnaast de kandidaat door de procedure. Het is enorm leuk als je een kwalitatieve match weet te maken!

Daarnaast draag je bij aan de verdere opbouw van ons nieuwe kantoor in Eindhoven. Het is onwijs leuk en uitdagend om hier als team over te sparren, ieders ideeën zijn welkom!


4. Hoe is het om te werken in een team dat in zijn beginschoenen staat en volop in ontwikkeling is?

Supergaaf! Ten eerste is het een unieke kans om in een soort 'start up' te werken binnen een bestaande organisatie. Dit maakt dat je als teamlid echt zichtbare impact kan maken en iets toe kan voegen wat vanuit jezelf komt. Daarnaast is het fijn en gezellig om in een klein, hecht team te werken, maar wel de achterban uit Amsterdam op te kunnen zoeken. Dit maakt het lekker divers en dynamisch!

 
5. Welke potentie zie jij voor Rvdb in de regio Brabant en Limburg?

Zelf zie ik onwijs veel potentie voor Rvdb in de regio Brabant en Limburg. Je ziet bijvoorbeeld dat ons kandidatennetwerk al enorm is gegroeid de afgelopen tijd en we steeds beter gevonden worden. Daarnaast hebben we al aardig wat kandidaten op opdracht kunnen plaatsen/aan een baan kunnen helpen. Binnen mijn rol als Recruitment Consultant heb ik hier dan ook significant aan bij kunnen dragen, iets om trots op te zijn! Ik verwacht dat we dit ook alleen maar verder kunnen gaan uitbouwen in de komende tijd.

 
6. Hoe kijk jij terug op jouw periode als Recruitment Consultant binnen Team Eindhoven?

Ik kijk zeer positief terug op mijn tijd in Team Eindhoven, het is een plek waar ik mij thuis voel, me kan uitspreken en er veel gelachen wordt. Vanuit Rvdb krijg je enorm veel vrijheid, vertrouwen en flexibiliteit, wat ik echt uniek vind voor een werkgever. Je kan altijd je ideeën inbrengen, daarnaast wordt er echt met je meegedacht in je ontwikkeling. Kortom, ik kan alleen maar terugkijken met een big smile op mijn gezicht!


7. Zou je nog iets willen meegeven aan jouw opvolger?

Het liefst zou ik tegen iedereen zeggen: pak deze unieke kans! Niet alleen in Rvdb in Eindhoven zit veel potentie, maar ook in jou! Bij Rvdb als talent company wordt er echt gekeken naar waar jou talenten liggen en hoe jij die kan inzetten om bij te dragen aan de organisatie!