5 april 2023, geschreven door Jan Schenkels

Q&A met: Marjolijn van der Gronden


Marjolijn van der Gronden is al een aantal jaar in dienst bij Rvdb. Momenteel vervult ze de rol van Talent Manager, na eerder onder andere de rol van Corporate Recruiter en HR Trainee te hebben vervuld. Hoogste tijd om eens bij te praten en terug te blikken op haar tijd bij Rvdb.
 

  1. Je vervult inmiddels een paar maanden een nieuwe rol bij Rvdb, namelijk die van Talent Manager. Wat doet een talent manager precies?


Als Talent Manager begeleid en coach ik onze Interim Professionals die in ons HR traineeship zitten. Zij zitten op HR opdrachten in diverse organisaties waardoor ik onze talenten op afstand begeleid in de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Op verschillende momenten in het traineeship sta ik stil bij de talenten en ontwikkeling en kan ik met ze meedenken waar nog kansen voor ze liggen. Het is echt een feest om aan de zijlijn te staan van de ontwikkeling die onze talenten doormaken!
 

  1. Hiervoor was je zelf interim professional. Hoe voelt het nu om in deze nieuwe rol een groep interim professionals te begeleiden?


Geweldig vind ik het. Allereerst word ik heel blij van de doelgroep. Het zijn zulke leergierige, enthousiaste en getalenteerde mensen. Ik snap wel dat organisaties onze Interim Professionals in willen zetten. Doordat ze het programma in zijn gegaan met de intentie om veel te leren en vaak de sprong in het diepe en onbekende maken, beweeg ik voor langere tijd met ze mee en zie ik ze groeien. In de paar maanden dat ik Talent Manager ben heb ik al zoveel ontwikkeling gezien. Dat is zo tof!
 

  1. Denk je dat het voordelen met zich meebrengt dat je hiervoor zelf interim professional was?


Ja dat denk ik wel! Doordat ik zelf in het traineeship heb gezeten kan ik waar nodig uit mijn eigen ervaringen putten wanneer ik meedenk met onze Interim Professionals. Ik heb meegemaakt dat je jezelf constant uitdaagt in de verschillende omgevingen en rollen. Juist omdat ik zelf dus gezien heb hoe leerzaam dit is geweest voor mij, kan ik hopelijk waarde toevoegen bij onze talenten.
 

  1. Waarom heb je er toch voor gekozen om de stap te maken naar Talent Manager?


Mijn grootste passie is talent ontwikkeling van mensen. Iets wat iemand al aardig onder de knie heeft, nóg vaker inzetten of nóg beter maken. Of iets waarvan iemand denkt dat hij of zij het niet kan, tóch laten inzien dat er meer in zit. Deze interesse heb ik vaker teruggevonden in de rollen die ik zelf gedaan heb binnen het traineeship. Ik merkte duidelijk dat ik daarop aan ging en dat ik daar meer mee zou willen doen. Als Talent Manager is het grootste onderdeel van je rol bezig zijn met meedenken in de ontwikkeling van de Interim Professionals. Dat maakt deze rol voor mij zo zinvol.
 

  1. Hoe bevalt het tot zover? Waar kijk je met trots op terug?


Het bevalt goed! Met trots kijk ik terug op alle mooie gesprekken. Het is ontzettend leuk om te zien hoe verschillend iedereen is, andere talenten heeft en voor andere uitdagingen komt te staan. Tegelijkertijd is de gemene deler dat iedereen die werkt bij Rvdb erin gelooft dat mensen in teams en organisaties het verschil maken. Als ik mijn Interim Professionals een bezoek breng op hun opdracht, dan hoor ik van de opdrachtgevers duidelijk terug dat ze impact maken. Dat maakt me erg trots!
 

  1. Wat wil je persoonlijk voor elkaar krijgen als Talent Manager bij Rvdb?


Wat ik graag in stand houd is dat onze Interim Professionals in blijven zien dat ze talenten hebben waar ze trots op mogen zijn en dat ze die kunnen en mogen inzetten bij organisaties. Ook vind ik het belangrijk dat ze erin blijven geloven dat soms fouten maken oncomfortabel voelt en tegelijkertijd waardevol is voor ontwikkeling. Zonder wrijving, geen glans!
 

  1. Nieuwe HR trainees en HR interim professionals hebben de mogelijkheid om jou als Talent Manager te krijgen. Wat kunnen ze van het werken bij Rvdb en jou als Talent Manager verwachten?


Als HR Interim Professional kan je van Rvdb verwachten dat je terwijl je bij organisaties op opdracht zit altijd het vangnet hebt van Rvdb. Er staan ruim 85 Interim Professionals achter je die je graag willen helpen mocht je vragen hebben. Hier op kantoor bruist het van energie, inspireren mensen elkaar, dagen elkaar uit en worden successen gevierd. Van mij als Talent Manager kun je verwachten dat ik er ben voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik coach je op afstand en begeleid je in je ontwikkeling. Ook kom ik langs waar je op opdracht zit, zullen we je opdrachten formuleren en evalueren we je opdracht en staan dus meerdere keren stil bij je ontwikkeling. We zullen op momenten even vertragen en uitzoomen zodat je weer met nieuwe inzichten verder kan. Dat maakt het programma zo krachtig en bijzonder. Lijkt dit je wat? Solliciteer! Uit eigen ervaring: het is een groot cadeau aan jezelf om dit programma te gaan doen.