23 januari 2019, geschreven door Marloes & Nadia Palthe Oberman Advocaten

Het recht op onbereikbaarheid: zin of onzin?

In de advocatuur is het heel gebruikelijk dat je buiten kantooruren beschikbaar bent. Je bent immers dienstverlener. Het komt nou eenmaal voor dat je soms tot 2 uur ’s nachts door moet of zelfs tot 23.55 uur op Oudjaarsavond. Die deal moest gewoon rond. In de weekenden werken hoort er ook bij. Niet wekelijks, maar als er een procedure loopt kunnen we niet zeggen “nu even niet!”. Het is soms pieken. Dat is inherent aan de functie. En dat maakt het werk ook leuk. Vinden wij.

Dat houd je natuurlijk niet onbeperkt vol. Momenten van rust zijn nodig om te kunnen pieken. Werkstress en burn-out is de oorzaak van één op de drie ziekmeldingen, blijkt uit onderzoek. Volgens de PvdA moeten werknemers het recht krijgen om onbereikbaar te zijn buiten werktijd. Stress is namelijk beroepsziekte nummer één. Wij vragen ons af of een wettelijk recht op onbereikbaarheid daarvoor de oplossing is. 

Lees de hele blog van Marloes & Nadia Palthe Oberman Advocaten in onze online omgeving RAY.

RAY is een platform dat draait om jou: ‘Shaping you, shaping hr and shaping the future’. Deze online omgeving staat in het teken van elkaar ontmoeten, verhalen delen, inspiratie opdoen, plannen maken, uitdagingen in kaart brengen, nieuw werk vinden, persoonlijke ontwikkeling, verbinden en natuurlijk fun! Want samen zíjn we de toekomst van hr en 'we're better together'.

Registreer je gratis en snel via www.hey-ray.com. Heb je ooit contact gehad met Rvdb? Dan hebben wij al een account voor je aangemaakt. Klik op inloggen en vervolgens wachtwoord vergeten.