15 november 2018, geschreven door Donovan Hilgen

Hoe growth hacking recruitment kan versterken

In het dagelijks leven zijn we allemaal gefocust op groei. Dit gebeurt op verschillende vlakken. Zo wil de één dat felbegeerde wo papiertje na het behalen van een hbo diploma, de ander wil een betere atleet worden en bedrijven willen bijvoorbeeld groeien in klanten of medewerkers. Het bereiken van groei komt op verschillende wijzen tot stand. Voor een growth hacker gebeurt dat door middel van ‘the beautiful art of testing’.

what the heck is een growth hacker?

Growth hacken is een term die steeds meer in de schijnwerpers komt te staan. Zowel grote als kleine organisaties beginnen de waarde in te zien van een growth hacker binnen hun bedrijf. Maar wat houdt het growth hacken in en wat doet een growth hacker nou eigenlijk?

Een growth hacker is iemand die zich voornamelijk focust op de groei binnen een bedrijf. Dit doel wordt bereikt door met een zo laag mogelijk budget, zoveel en zo snel mogelijk experimenten uit te voeren. Dit door middel van het inzetten van verschillende marketingkanalen.

Growth hacken is geen magische truc of tool die je zo even toepast binnen een organisatie, waar meteen een fikse omzet of winst uit voortvloeit. Volgens Sean Ellis, dé persoon die het growth hacken heeft uitgevonden, is het “een proces van wekelijkse sprints waarin testen worden uitgevoerd, om aan de hand van de daaruit gekomen data erachter te komen wat voor strategie werkt voor je organisatie”.

 

Lees hier de volledige blog van Donovan Hilgen op de website van Alias