24 februari 2017, geschreven door Rvdb: Nienke Sinnaeve

Grandioos hr helden festival kent haar weerga niet

De uitverkochte zalen van WesterUnie en Westerliefde bieden topamusement voor de speciale genodigden van Rvdb

Tekst: Nienke Sinnaeve / Foto’s: Koen Peters, 23 februari 2017

Vrijdag 10 februari jongstleden waren WesterUnie en WesterLiefde in Amsterdam voor de eerste keer in de geschiedenis het decor van een heus hr helden festival. Een weergaloze locatie die goed past in de vernieuwde uitstraling van de organisatie van dit event, Rvdb: Een eigenzinnige en verfrissende groep professionals die sinds de oprichting in 1992 een bemiddelende rol speelt in de ontwikkeling en (door)groei van hr Nederland. Vanwege het 25 jarig bestaan van Rvdb werd alles uit de kast getrokken om het netwerk van vroeger en nu te bedanken. Onder het oorverdovende genot van live muziek werd er gememoreerd aan vervlogen tijden en geproost op de toekomst. Zoals het een festival betaamt was er voor alle aanwezigen een gevarieerd programma boordevol muziek, lekkernijen, entertainment en ruimte voor een goed gesprek. Als het aan de organisatie van het festival ligt, hoeft hr Nederland niet nog eens een kwart eeuw te wachten op een tweede editie.
 

Sfeervolle en ongedwongen locatie

Vanaf 20:00 uur ’s avonds wordt de loper voor de ingang van WesterUnie uitgerold en beleven de bezoekers onder luid gejoel een spectaculaire entree. Als rasechte helden worden zij uit volle borst toegejuicht en ontvangen als ware VIP’s. De sneeuw lijkt geen invloed te hebben op de opkomst want binnen mum van tijd stromen beide zalen vol.

WesterLiefde, een intieme en kapelachtige ruimte waarvandaan vroeger de stad van energie werd voorzien, spettert deze avond opnieuw van de energie. Wat direct opvalt is de sfeervolle aankleding, het hartelijke personeel, het gevarieerde aanbod aan hapjes en de letterlijke benutting van alle hoeken en ruimtes. In de kleine ruimte links achterin is een Silent Disco gehuisvest en in de rechterhoek staat een kleurrijke caravan die omgetoverd is tot een gezellige photobooth. Wie de rij weet te trotseren, kan zich hier te buiten laten gaan aan verkleedpartijen met ludieke attributen en krijgt bovendien direct een afdruk mee. In het midden van de ruimte staat verder nog een prachtig verlichte boom die dienst doet als wensboom. Omdat verbinden en matchen de corebusiness van Rvdb is, laat de organisatie gedurende dit jubeljaar symbolisch 25 wensen in vervulling gaan. Voor wie wil bestaat er deze avond al gelegenheid een wens in de takken te hangen. Verder zijn alle tafels, stoelen en banken in WesterLiefde eigenlijk constant bezet. Of het nou om netwerken, matchmaking met behulp van een spelkaart of om bijpraten gaat. Hier weet iedereen elkaar gedurende de hele avond te vinden voor een aangenaam en onderhoudend gesprek.

Boven, in WesterUnie, waar het podium is ingericht voor een divers muziekaanbod, trilt de vloer van de sterke geluidsgolven én de opgewektheid onder de aanwezigen. De cocktailbar vindt er gretig aftrek en de bierkranen vloeien rijkelijk. DJ Nomadd draait de zaal vast warm voordat de avond officieel geopend wordt door de prachtige hostess Fleur van Veen, Corporate Recruiter bij Rvdb, en Manon van Hoesel, Managing Consultant van de organisatie. Met trots heten zij het publiek welkom en wordt de line up en het overige programma toegelicht. Ook wordt de organisatie van het event nog even in de spotlights gezet, voordat het feest echt los zal barsten.

 

Het dak er af met The Tour

En voor die explosieve feeststemming weet The Tour, de meest geboekte coverband van Nederland, vanaf de eerste tonen van Bruno Mars’ 24K direct te zorgen. Hun veelzijdige repertoire verleidt zowel jong als oud tot danspasjes. Deze zeskoppige band wordt aangevoerd door een charismatische zanger en een uitdagende zangeres. Hij danst en flirt net zo soepel als dat hij zingt. En ook zij brengt menig mannenhart op hol met haar stiletto dansmoves. De performance die ze twee keer een vol uur neerzetten is ongekend energiek. Met veel interactie met het publiek, meezingers en dansvloervullende hits uit de jaren ’90 tot de huidige top 40.

Na hun eerste zestig minuten wisselt DJ Nomadd hen weer af op het podium. Achter zijn DJ booth en bewapend met een nonchalante beanie houdt hij het tempo van de beats hoog. Dit keer vergezelt Saxy Mr. S. hem op de planken, die zwoele tonen uit zijn saxofoon perst. De twee heren vullen elkaar goed aan, hoe verschillend hun instrument en voorkomen ook is. Door hun soepele samenspel blijft het druk rondom het podium en zodra The Tour zijn plek weer inneemt raast de voortdenderende muzikale trein binnen WesterLiefde tot het einde van de avond non-stop door.

Het uitzinnige publiek swingt er op los als in de tweede set van The Tour de nummers Let’s Get It Started, Get Lucky en Blurred Lines elkaar in rap tempo opvolgen. En de laatste Nederlandstalige songs Stil In Mij, Zij Gelooft In Mij en Bloed Zweet En Tranen zorgen voor verbroederende omhelzingen onder de aanwezigen. Als dan tot slot een medley aan hits uit de zeros, waaronder Seks On Fire, Seven Nation Army en Love Takes Over, worden ingezet gaat het dak er compleet af. En zijn 4 uurtjes hr helden festival eigenlijk te kort gebleken.

Gezien: DJ Nomadd,  The Tour en Saxy Mr. S. tijdens Rvdb’s hr helden festival, vrijdag 10 februari 2017 @ WesterUnie en WesterLiefde, Amsterdam.