11 december 2017, geschreven door Isabelle Winkler

De wens om een "ongegeneerde bitch te spelen".

Vanwege het 25-jarige bestaan van Rvdb laten wij 25 wensen uitkomen. Alle Rvdb’ers gaan als team aan de slag om voor onvergetelijke momenten te zorgen. Lees hieronder het verslag van wens 3.

De wens om een "ongegeneerde bitch" te spelen
Deze wens van HR Business Partner Annemieke Kaasjager is ontstaan naar aanleiding van de gedachtegang van Carl Jung. Een psycholoog die het begrip 'schaduw' introduceerde.Schaduw refereert in de psychologie naar dat onbewuste deel van ons zelf dat we ontkennen.  Namelijk die plek waar zich onze verdrongen zwakheden, tekortkomingen en instincten bevinden. Door een confrontatie aan te gaan met onze schaduw, kunnen juist de persoonlijke trekjes die we hebben weggedrukt nieuwe energie en groei in ons leven brengen. Deze energie en groei wilde Annemieke wel ervaren door de confrontatie met haar schaduw aan te gaan. Op het hr-heldenfestival van Rvdb wenst Annemieke daarom een gastrolletje in Nederlands bekendste soap “GTST”. Het liefste een rol waarin ze de “egoïstische bitch” mag spelen. Annemieke legt uit: “Door mijn opvoeding heb ik geleerd altijd sociaal te zijn, aan anderen te denken en voor anderen op te komen. Daar ben ik mijn ouders nog steeds dankbaar voor. Het is een mooie eigenschap. Maar het betekent ook dat ik mezelf soms wegcijfer. Door Jung geïnspireerd wilde ik een keer ongeneerd een bitch spelen die alleen aan zichzelf denkt. Heerlijk lijkt me dat, vandaar mijn wens.”

Behind the scenes
Onze collega Maaike Westland zag deze wens in onze “wensenboom” hangen en schakelde gelijk haar zus Hester Westland in. Een geval van de juiste mensen weten te vinden, want Hester werkt voor RTL. Zij regelde dat Annemieke samen met vriendin Marita Meulmeester als figuranten
de set van GTST mag bezoeken. Op uitnodiging van RTL gaan Annemieke en Marita op 26 oktober richting Endemol Shine Nederland.  Rond 15:30 uur komen ze vol verwachting op locatie aan. Mijanou Breeveld, de productie coördinator vangt de dames direct vriendelijk op. Ze geeft hen een rondleiding over de gehele set. Wauw, wat een verschil tussen de tv wereld en wat je echt ziet… 
Ze vonden het onwijs leuk om het verschil te zien tussen de wereld achter de schermen en wat je als kijker daadwerkelijk op TV ziet verschijnen. Door de volle inzet van de crew kijken dagelijks gemiddeld ruim één miljoen Nederlanders naar de spraakmakende beelden van GTST. Na deze rondleiding mogen de dames de make-up in en langs de styling voordat het echte werk op de set gaat beginnen. Maar eerst nodigt de regisseur hen nog uit om een kijkje in de regiekamer te nemen.

En……Actie! 
De Rozeboom, het welbekende hotel van GTST is de set waar Annemieke en Marita als gasten mogen figureren. Met een kleine instructie van de regisseur “praat met elkaar” gaan de camera’s draaien. Dat praten kunnen ze wel. Een klein verschil met de realiteit is dat dit helaas zonder geluid moet. Dit detail was echter aan ze voorbij gegaan, dus kletsten zij er lustig op los. En dat viel de acteurs ook op. Na een onderbreking om te vermelden dat praten in de tv-wereld zonder geluid is, gingen de camera’s weer aan. Vier shots later zit de scene in kannen en kruiken en verlaten de dames de set. Annemieke als hr vrouw in hart en nieren vertelt dat de GTST regisseur continue  feedback geeft aan de acteurs. Zij maakt een vergelijking met het bedrijfsleven, waar de continue performance dialoog essentieel is om continu beter te worden als individu en als team. Zo kan het product voor de klant steeds beter worden.

It’s a wrap

Het uitstapje naar GTST smaakt Annemieke naar meer. De ambitie om als actrice ongegeneerd de “bitch” in zichzelf verder te ontdekken is nog niet helemaal verdwenen. Dus voor alle dit lezende regisseurs onder ons….pak je kans en laat deze gedreven hr actrice uit haar schaduwkant stappen!
In de week van 8 januari 2018 is het zover, dan komen de eerste beelden vrij van hun tv debuut.
Als trouw en groot fan van GTST zitten Annemieke en Marita ongetwijfeld op de uitzendavond stipt om 20:00 uur gespannen voor de TV. Ze hebben zelf nog geen beelden gezien en zijn reuze benieuwd hoe ze het er als gasten van de Rozenboom afgebracht hebben. Ben jij ook benieuwd hoe zij “stil” stralen in de Rozenboom? We houden je op de hoogte van de definitieve uitzenddatum. Dus houd onze Facebook pagina goed in de gaten.

Wil jij ook dat jouw wens of een wens voor iemand anders door ons wordt vervuld?
Laat het ons hier weten:
http://www.rvdb.nl/wish .Wie weet laten wij die van jou uitkomen!

Met dank aan:

Maaike Westland
Hester Westland
Mijanou Breeveld
Niels Cuijpers