4 april 2019, geschreven door Donovan Hilgen

5 vragen en antwoorden over het Alias traineeship

Frank is business manager bij Alias. Vanaf januari is hij van start gegaan met het opzetten van het nieuwe Alias traineeship. Twee jaar geleden deed Frank zelf een management traineeship waarbij hij verschillende organisaties van binnen zag. Die kennis neemt hij mee om ervoor te zorgen dat de nieuwe trainees kunnen rekenen op een top notch ontwikkelprogramma. We stellen hem vijf vragen om meer te weten te komen én natuurlijk vast een sneak peak te krijgen hoe het traineeship eruit gaat zien:-)

Wat is de reden voor het opzetten van het nieuwe traineeship?

Alias is bijna twee jaar geleden succesvol gestart met haar eigen ontwikkelprogramma waarin ervaren recruiters zich in twee jaar op persoonlijk en inhoudelijk vlak ontwikkelen tot recruitment experts. Onze ervaren recruiters werken bij verschillende organisaties, alleen of in een team en in meerdere (strategische) projecten tegelijk. Het ervaren programma blijkt een enorm succes te zijn; er hebben zich al 15 recruiters bij ons gevoegd. Dat willen wij ook mogelijk maken voor nét HBO- en WO-afgestudeerden die zich willen specialiseren in recruitment. Ná het traineeship kun je doorstromen naar ons ontwikkelprogramma voor ervaren recruiters waarin je in twee jaar uitgroeit tot een strategische recruitmentpartner.

Kun je vast een tipje van de sluier oplichten over het traineeship?

In één jaar ga je als junior recruiter aan de slag bij één of meerdere organisaties, van startup tot corporate. Zo kun je van alles proeven. In het traineeship besteden we veel tijd en aandacht aan zowel je inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. De juiste combinatie en balans hierin maken ons traineeship uniek. Daarnaast hebben we veel expertise in huis - onze ervaren recruiters kan je 24/7 het hemd van het lijf vragen over alles wat raakt aan recruitment. Een heel waardevol en uitdagend jaar waarin je veel over jezelf leert, van anderen leert en bewust(er) wordt wat je nog meer kan - en wilt.

En een sneak peak van de trainingen?

Bij ons voorzien we jou van trainingen, workshops en andere inspiratiesessies die anno 2019 het meest relevant zijn en waarde toevoegen voor de organisaties waar je voor werkt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

In je eerste twee weken begin je met de Recruitment Boo(s)tcamp. Hierin brengen we je alle beginselen van het recruitmentvak bij, zodat je met de juiste kennis en een goed gevoel kan beginnen bij je eerste opdrachtgever.


Wat zijn de successen so far?

Innovatie vinden we belangrijk, we hebben enorm ons best gedaan dat goed terug te laten komen in het programma. We doen veel marktverkenning, maken kennis met verschillende partijen en kijken continu hoe we echt vernieuwing kunnen brengen. Dat is in mijn ogen nu een heel eind gelukt; het innovatieve programma voor het eerste jaar is helemaal rond.

Ik ben super benieuwd hoe de trainees dit gaan ervaren.

Organisaties waarmee we nu al samenwerken zijn enthousiast over ons traineeship en kijken er naar uit om met onze trainees te gaan werken. De eerste gesprekken met high potentials lopen! We staan in de startblokken.

Waar verwacht je over een jaar te staan?

In maart 2020 hebben we 20 trainees in ons traineeship. Ambitieus? Jazeker! Met het hele Alias-team gaan we er vol voor en vertrouw ik op een mooi jaar met veel ambitieuze trainees die bij ons - en voor onze opdrachtgevers - succesvol aan de slag gaan. Gezien alle positieve reacties van de RPO-recruiters en huidige opdrachtgevers over Alias, verwacht ik dat het traineeship en onze trainees net zo’n groot succes worden!

 

Wil je meer informatie over dit uitdagende traineeship of gewoon meteen solliciteren? Klik dan op deze link!

Bellen of mailen kan natuurlijk ook: Frank en Anne horen graag van je.